Home » Homohuwelijk

Homohuwelijk

Als je maar gelukkig bent; ongeacht of je als man of vrouw met iemand van hetzelfde geslacht trouwt.

Sinds 2001 is het homohuwelijk in Nederland officieel erkend en sinds 2007 ook in Zuid-Afrika. Dit betekent, dat twee buitenlanders elkaar in Zuid-Afrika officieel het jawoord kunnen geven, ook als dit een ‘same sex marriage’ betreft. Er zijn maar een paar andere landen in de wereld die dit toestaan.

Dus geen snel maandagochtend huwelijk meer in jullie gemeentehuis of op Schiphol en dan in het buitenland nog een “ceremoniële bruiloft”. Nee, écht de hele trouwdag officieel en erkent in Zuid-Afrika vieren. Wie wil dit nou niet?

Het aantal Marriage Officers dat een ‘civil union’ (zoals het officieel heet) kan afsluiten is nog beperkt, maar ik heb er persoonlijk enkele geselecteerd die officieel bevoegd zijn en het graag doen. Zij zijn woonachtig in Pretoria en bij Kaapstad – dat ook wel de ‘gay city’ van Afrika genoemd wordt – maar zijn bereid om te reizen naar andere gebieden.

Bijna alle op deze website genoemde trouwlocaties hebben mijn vragen over homo vriendelijk-heid en de mogelijkheid van een homohuwelijk positief beantwoord. Alleen Papyrus Lodge in de wijnvelden is niet ‘gay friendly’.

Ik heb reeds enkele gay weddings in Zuid-Afrika georganiseerd; lees hier het trouwverslag van Iris en Nadia over hun safarihuwelijk. Geven jullie elkaar straks ook het ‘ja-woord’ in Zuid-Afrika?

In maart 2012 stond ik met een openhartig interview in “Z/Z This=Us” magazine, door hoofdredacteur Franc Craanen.

Nog een andere leestip is het Zuid-Afrika reisverslag dat eerder in Zij aan Zij stond (uitgave 4 in 2011); 2 journalisten die een inspirerend bezoek brengen aan Kaapstad, de wijnvelden en op safari gaan.