Home » Kaapstad

Kaapstad

Kaapstad werd in 1652 door de Hollander Jan van Riebeeck voor de VOC gesticht.
Het wordt nu vaak één van de mooiste steden van de wereld genoemd waar een verblijf van een week geen straf is.

In 2007 werd Kaapstad uitgekozen tot “dé liefdesstad van de wereld” in bruidsmagazine Bruid & Bruidegom. “Veel romantiek is te vinden in de stijlvolle guesthouses van Kaapstad. Uiteraard mag een bezoek aan de beroemde Tafelberg niet ontbreken, want op de top van de ruim duizend meter hoge berg heb je een schitterend uitzicht. Vertier is er de hele dag op het Victoria & Alfred Waterfront (V&A) met luxe winkels, cafés, restaurants en straatoptredens. Of maak een romantische sunset cruise door de historische maar nog steeds werkende haven van Kaapstad”.

De mogelijkheden in en rondom Kaapstad voor een bijzondere trouwdag zijn veelzijdig: jullie kunnen elkaar het ‘ja-woord’ geven in de tuin van een romantisch guesthouse, op het terras van jullie gehuurde appartement, op een beschut zandstrand, bij een kolonie pinguïns, op de Tafelberg, tijdens een romantische boottocht of helikoptervlucht, bovenin een vuurtoren, tijdens een ballonvaart etc.

Verder staat Kaapstad bekend als de “Pink City” van Afrika met haar vele gay friendly guesthouses, uitgaansgelegenheden etc. Sinds 2007 is het ook mogelijk om officieel in Zuid-Afrika te trouwen als “Same Sex couple” (ook als je niet in Zuid-Afrika woont).

De hiernaast genoemde trouwlocaties in Kaapstad zijn slechts suggesties want er zijn nog veel meer bijzondere, mooie accommodaties. En mochten jullie zelf een trouwlocatie in gedachten hebben, laat het gerust weten. Ik kan in principe overal jullie trouwdag regelen.

Kaapstad wordt door diverse luchtvaartmaatschappijen in ca. 11 uur aangevlogen vanuit Nederland/België en het moderne vliegveld ligt op ca. 20 minuten rijden van de stad.

Bij referenties kunnen jullie ervaringen van eerdere bruidsparen lezen. En bekijk een voorbeeld van een Kaapstad-trouwarrangement inclusief een prijsindicatie.

Kom alvast in de stemming en bekijk de volgende video/websites:
Kaapstad in 60 seconden (video)
Webcam Kaapstad
Overzicht van attracties in Kaapstad en omgeving