Home » Overig » Dunes

Dunes

Deze 200 jaar oude Kaapse boerderij is omgetoverd tot een prachtige lodge, waar rust en natuur met hoofdletters worden geschreven.

The Dunes heeft 6 garden suites en een familie cottage, waardoor er maximaal 16 personen kunnen overnachten. De kamers hebben onder andere een televisie met DVD-speler, terras en een ruime badkamer. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.

Verder beschikt de lodge over een ‘Bush Spa’ in de tuin, een zwembad, lounge en je kan heerlijk wandelen door de tuin met veel inheemse planten en fynbos. Een picknickmand of ’s avonds een 3 gangen diner kan ook geregeld worden.

Eén van de highlights van The Dunes is de mogelijkheid van een ‘frogging safari’ – in het donker op zoek gaan naar de 13 verschillende kikkersoorten onder leiding van een ranger. Gewapend met ‘mijnlamp’ op je voorhoofd, regenlaarzen aan en een schepnet rijd je naar een nabij gelegen waterplas waar het geluid van de kikkers je al tegemoet komt. Maar als je in het water staat, wordt het stil. Geduld wordt uiteindelijk wel beloond en het is bijzonder om een kleine kikker op je hand te hebben zitten die daarvoor nog zoveel lawaai maakte. Uiteraard wordt de kikker daarna weer vrijgelaten in het water. Foto’s ervan zijn een tastbare herinnering aan deze bijzondere safari (en daar is geen Big 5 voor nodig).

Trouwen kan op het terrein van The Dunes maar eventueel ook op het strand van St. Francis Bay.

The Dunes Country House ligt net buiten het dorp St. Francis Bay en het strand is ca. 10 minuten rijden. Port Elizabeth’s luchthaven is ca. 1½ uur rijden.