Home » Wijnvelden » Allegria

Allegria

Omringd door prachtige wijngaarden nabij Stellenbosch, ligt op een heuvel het 4 sterren Allegria Guesthouse, dat gerund wordt door een Nederlands echtpaar.

De volledig gerenoveerde, in Toscaanse stijl gebouwde villa, ligt op een 2 ha. groot landgoed en wordt aan alle kanten door wijngaarden omgeven. Een gedeelte van het terrein wordt ingenomen door de eigen shiraz wijnranken.

Het heeft slechts 6 kamers (en een cottage) die eigentijds zijn ingericht met een vleugje Afrika, voorzien van alle comfort en een privé terras. Het hoofdgebouw heeft een grote lounge met openhaard, satelliet tv en een internet-computer/WiFi. En voor de lounge ligt het imposante 20 meter lange zwembad.

Het uitzicht rondom is zonder meer adembenemend. Glooiende wijngaarden zover het oog reikt, slechts begrensd door imposante bergketens.

De bruidsparen kozen er tot nu toe voor om aan het einde van het zwembad te gaan trouwen vanwege het mooie uitzicht, maar het kan overal op het terrein plaats vinden.

Allegria Guesthouse ligt op minder dan 10 minuten rijden van het centrum van Stellenbosch, ca. 20 minuten van de luchthaven van Kaapstad en ca. 30 minuten van het centrum van Kaapstad. Door de centrale ligging is Stellenbosch een prima uitvalsbasis om de (verre) omgeving te verkennen.

“Op 12 september zijn wij getrouwd bij Allegria, in Stellenbosch. Wat ons heel erg heeft aangesproken is de totaal ontspannen sfeer waarin we getrouwd zijn. Gewoon met z’n tweeën, uitkijkend over de wijnvelden en een niet te omschrijven geluksgevoel!” (Mirelle & Hugo)

Virtuele tour – klik op een gewenst bolletje en de video begint vanaf daar te lopen.